O jakiej porze dnia brać Telmizek?

Telmizek nie jest związany z konkretną porą dnia, co oznacza, że można go przyjmować o dowolnej porze. Najważniejsze jest jednak, aby zażywać go o tej samej porze każdego dnia. Regularne przyjmowanie leku o tej samej porze pomaga utrzymać stały poziom substancji czynnej w organizmie, co przyczynia się do skuteczniejszego leczenia.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/telmizek/o-jakiej-porze-dnia-brac-telmizek/

Hej, mam takie może głupie pytanie, ale wolę zapytać ludzi z doświadczeniem. O jakiej porze dnia najlepiej brać Telmizek – rano czy wieczorem? Dostałam go na ciśnienie i niby napisane „raz dziennie”, ale nikt mi nie powiedział konkretnie kiedy. Rano zawsze się spieszę, wieczorem z kolei różnie bywa. Jak Wy to robicie i jak się po tym czujecie?

Ja biorę Telmizek rano i u mnie to się najlepiej sprawdza. Zawsze wstaję, kawa, śniadanie i tabletka – mam to już tak wryte w głowę, że nie zapominam. Na początku próbowałam wieczorem, ale jakoś ciągle miałam wrażenie, że rano ciśnienie jest wyższe i mnie głowa pobolewała. Odkąd biorę rano, jest spokojniej przez cały dzień. Moja sąsiadka też bierze rano, bo mówi, że wieczorem łatwo zapomnieć, szczególnie jak się coś dzieje albo człowiek padnie zmęczony. Z tego co słyszę, ważniejsze jest brać codziennie o tej samej porze niż sama pora. Ja wolę mieć to „odhaczone” na start dnia.

U mnie odwrotnie, ja biorę Telmizek wieczorem i też jest okej. Rano mam chaos, dzieci, praca, wyjścia, więc kilka razy zapomniałam i się wkurzałam na siebie. Wieczorem mam chwilę spokoju, kolacja, leki i już. Zauważyłam też, że jak biorę wieczorem, to rano mam lepsze pomiary, mniej skoków ciśnienia. Moja mama też bierze na noc i mówi, że tak jej kiedyś ktoś poradził i już się tego trzyma. Wydaje mi się, że nie ma jednej złotej godziny dla wszystkich. Każdy musi zobaczyć, kiedy mu wygodniej i jak organizm reaguje. Najgorsze to zmieniać co chwilę, bo wtedy nic nie wiadomo.