Telam rano czy wieczorem

Metocard obniża ciśnienie tętnicze. Działa poprzez blokowanie receptorów beta w sercu, co spowalnia tętno, zmniejsza obciążenie serca i prowadzi do obniżenia wartości ciśnienia krwi.

Temat jest powiązany z https://medyk.online/lek/telam/telam-rano-czy-wieczorem/

Ja biorę Telam rano i u mnie to się najlepiej sprawdza. Mam wtedy większą kontrolę, bo łatwiej pamiętać o tabletce przy śniadaniu i nie pomijam dawki. Z tego co wiem, ten lek bierze się raz dziennie o stałej porze, więc bardziej liczy się regularność niż sztywno rano albo wieczorem. U mnie po porannym braniu ciśnienie jest stabilne i nic dziwnego się nie dzieje, więc już nie kombinuję ze zmianą godzin. Tabletka mi po prostu weszła w rutynę i to jest dla mnie najwygodniejsze.

U mnie lepiej wyszedł wieczór, bo na początku po Telamie miałam lekkie osłabienie i zawroty głowy, więc wygodniej było brać go później. Ten lek można przyjmować podczas posiłku albo niezależnie od jedzenia, dlatego godzina jest bardziej kwestią tolerancji i tego, kiedy najłatwiej trzymać stały schemat. Jeśli po tabletce czujesz się normalnie, rano też będzie okej, ale jak masz uczucie słabości, to wieczorne branie bywa po prostu wygodniejsze. Najważniejsze, żeby nie zmieniać sobie pory co chwilę, tylko trzymać się jednej.