Jakie są Wasze doświadczenia z lekiem Acnelec? Czy zauważyliście poprawę w leczeniu trądziku pospolitego, zaskórnikowego lub grudkowo-krostkowego? Czy wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne, takie jak suchość skóry, podrażnienie, zaczerwienienie, pieczenie czy łuszczenie się naskórka? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla innych osób stosujących ten lek – każda historia ma znaczenie!
Mam wrażenie, że coś się dzieje, ale albo wysyp po Acnelec przebiega u mnie dość łagodnie, albo jego punkt kulminacyjny dopiero przede mną (mam ogromną nadzieję, że to pierwsze! ).
Obecnie smaruję tylko skórę wokół ust i czoło. Wokół ust pojawiają się stany zapalne podobnie jak przed kuracją (średnio 3-4 zmiany), a zaskórniki pozostają bez większych zmian. Zauważyłam jednak, że od kilku dni pojawiają się bardzo drobne krostki, widoczne właściwie tylko pod światło. Jest ich całkiem sporo – około 15 wokół ust i 20 na czole. Znikają po mniej więcej dwóch dniach, ale na ich miejsce pojawiają się nowe.
Po przeczytaniu wielu wątków o wysypie po Acnelec, obawiałam się, że będzie znacznie gorzej… Mam nadzieję, że już się nie pogorszy! Chociaż, patrząc realistycznie, to dopiero początek.