Opinie Adaring

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem systemu terapeutycznego dopochwowego Adaring jako metody antykoncepcji? Czy zauważyłyście poprawę w regulacji cyklu miesiączkowego oraz jakie skutki uboczne wystąpiły podczas stosowania, takie jak bóle głowy, nudności, zmiany nastroju czy inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania tego środka lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.

Po wypróbowaniu kilku tabletek antykoncepcyjnych, Adaring jest moją pierwszą metodą nieopartą na pigułkach. Podoba mi się, że nie muszę pamiętać o codziennym braniu tabletki. W przeciwieństwie do plastra, Adaring jest niewidoczny, co jest dla mnie istotne. Lubię mieć miesiączkę co miesiąc jako dodatkowe potwierdzenie, że nie jestem w ciąży, więc Adaring jest dla mnie lepszą opcją niż zastrzyk czy inne metody bezmiesiączkowe.

Doświadczyłam kilku typowych skutków ubocznych:

• Niewielki przyrost masy ciała związany z zatrzymaniem wody.
  • Krótsze i lżejsze cykle menstruacyjne.
  • Skurcze podczas cyklu.

Nowym, mniej przyjemnym efektem ubocznym jest regularna (obfita) wydzielina z pochwy, co jest typowe dla tego rodzaju antykoncepcji. Dodatkowo odczuwam sporadyczne skurcze brzucha.