Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Artilla jako środka antykoncepcyjnego? Czy zauważyłyście poprawę w regularności cyklu menstruacyjnego oraz zmniejszenie dolegliwości związanych z miesiączką? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, takie jak bóle głowy, nudności, zmiany nastroju czy inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania tego leku lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.
Mam 48 lat i od około roku doświadczałam krwawień śródcyklicznych. Sześć miesięcy temu przekształciły się one w codzienne, ciemnobrązowe upławy. Mój ginekolog podejrzewał, że przyczyną jest niski poziom estrogenu, więc po raz pierwszy od ponad 20 lat zdecydowałam się na tabletki antykoncepcyjne. Pierwsze dwa preparaty pogorszyły sytuację, ale po rozpoczęciu stosowania Artilli codzienne krwawienia ustały w ciągu 24 godzin i nie powróciły. Jedyne skutki uboczne, jakie zauważyłam, to lekkie napięcie piersi i niewielki spadek wagi. Jestem bardzo zadowolona, że spróbowałam Artilli.