Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Axia? Czy zauważyliście poprawę w regulacji cyklu menstruacyjnego, zmniejszenie dolegliwości związanych z miesiączką lub poprawę stanu cery? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, takie jak zmiany nastroju, przyrost masy ciała czy inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania tego środka antykoncepcyjnego lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.
Byłam zdenerwowana rozpoczynając stosowanie Axia z powodu endometriozy, ze względu na przeczytane opinie oraz moje złe doświadczenia z antykoncepcją hormonalną w okresie nastoletnim. W ciągu pierwszych kilku tygodni byłam bardzo emocjonalna – płakałam codziennie. Później moje emocje się ustabilizowały. Miałam bardzo mały apetyt i schudłam ponad 4,5 kg w ciągu miesiąca. Stan mojej skóry nie uległ znaczącej zmianie. Pozostałabym na Axia, ponieważ nie odczuwałam bólu ani innych objawów związanych z miesiączką, ale po około miesiącu zaczęłam mieć plamienia i od tego czasu krwawię nieprzerwanie. W tym tygodniu zaczynam stosować Yasmin i jestem bardzo zdenerwowana tą zmianą.