Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Axia Conti? Czy zauważyliście poprawę w regulacji cyklu menstruacyjnego, zmniejszenie dolegliwości związanych z miesiączką lub poprawę stanu cery? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, takie jak zmiany nastroju, przyrost masy ciała czy inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania tego środka antykoncepcyjnego lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.
Brałam Axia Conti przez około 2 miesiące i zdecydowałam się ją odstawić. Lęki i depresja, które się pojawiły, nie były tego warte. Czasami najgorzej było pod koniec opakowania, ale przez cały miesiąc miałam ogromne problemy emocjonalne. Płakałam bez powodu, miewałam kilka ataków paniki dziennie i zbyt wiele negatywnych myśli. Nigdy wcześniej nie miałam problemów związanych z miesiączką (brak huśtawek nastroju, skurczów, wzdęć), ale po rozpoczęciu przyjmowania tego leku doświadczyłam wszystkiego na raz. Trudno mi znaleźć pigułkę antykoncepcyjną, która nie wiąże się z takimi problemami emocjonalnymi, wymagającymi wsparcia antydepresantami. Nie wiem, czy kiedykolwiek znajdę coś odpowiedniego.