Opinie Axia

Skończyłam właśnie drugi miesiąc stosowania Axii i jestem naprawdę zadowolona, bo mam wrażenie, że w końcu trafiłam na tabletki, które mi pasują. Wcześniej przez dłuższy czas brałam inne tabletki antykoncepcyjne i niestety nie czułam się po nich dobrze — pojawił się u mnie trądzik, a do tego miałam straszne wahania nastroju. Potrafiłam płakać bez konkretnego powodu albo czuć się przybita, mimo że obiektywnie nic złego się nie działo. Po przejściu na Axię widzę dużą różnicę. Przede wszystkim moja skóra jest dużo spokojniejsza — mam mało wyprysków albo prawie wcale, a cera w końcu wygląda tak, jak chciałam. Dla mnie to ogromna ulga, bo wcześniej bardzo mnie to męczyło i odbierało pewność siebie. Najważniejsze jest jednak to, że psychicznie czuję się znowu sobą. Nie mam takich nagłych spadków nastroju, nie płaczę bez powodu i nie chodzę cały czas rozbita. Wiadomo, że każda z nas reaguje inaczej, ale u mnie zmiana jest naprawdę na plus.

Po poprzednich tabletkach praktycznie nie dostawałam krwawienia, a teraz przy Axii krwawienie pojawia się mniej więcej trzeciego dnia po ostatniej aktywnej tabletce. Na początku trochę mnie to zdziwiło, ale teraz przynajmniej mam bardziej przewidywalny schemat i wiem, czego się spodziewać. Ja wiem, że w internecie można znaleźć różne opinie i łatwo się wystraszyć, ale z mojego doświadczenia nie warto skreślać leku tylko po samych komentarzach. U mnie Axia sprawdziła się dużo lepiej niż poprzednie tabletki i na ten moment naprawdę jestem zadowolona.