Opinie Azalia

Biorę ten lek od roku. Lekarz przepisał mi go po urodzeniu pierwszego dziecka, ponieważ Azalia jest tabletką antykoncepcyjną, którą można bezpiecznie stosować w czasie karmienia piersią. Przez pierwsze 6 miesięcy karmiłam wyłącznie piersią i w tym czasie nie miałam żadnych problemów z tą tabletką. Pojawiały się jedynie nieregularne miesiączki – zdarzyło się, że miałam dwie w miesiącu, a potem przez kilka miesięcy nie było żadnej, co mogło być związane zarówno z karmieniem, jak i działaniem samej Azalii.

Kontynuuję jej stosowanie także teraz, gdy już nie karmię, i zauważyłam, że od około 4 miesięcy w ogóle nie mam okresu. Nie budzi to u mnie większego niepokoju, bo wiem, że to częsty efekt stosowania tego typu antykoncepcji, ale mimo wszystko planuję kontrolną wizytę u lekarza. Chcę upewnić się, że wszystko jest w porządku, szczególnie że w przyszłości planuję kolejne dziecko. Dla mnie Azalia okazała się wygodnym i bezpiecznym rozwiązaniem, które sprawdziło się zarówno podczas karmienia piersią, jak i po jego zakończeniu.