Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Betahistine Dihydrochloride Accord w leczeniu zawrotów głowy, choroby Ménière’a lub innych zaburzeń błędnika? Czy zauważyliście realną poprawę w zakresie zmniejszenia częstotliwości napadów zawrotów, szumów usznych albo uczucia „pełności” w uchu? Po jakim czasie od rozpoczęcia terapii pojawiły się pierwsze efekty i czy były one stopniowe, czy raczej odczuwalne dość wyraźnie? Czy podczas stosowania leku wystąpiły u Was działania niepożądane, takie jak bóle głowy, nudności, dolegliwości żołądkowe, uczucie kołatania serca lub nasilenie zawrotów na początku leczenia? Jak radziliście sobie z ewentualnym dyskomfortem i czy objawy uboczne ustępowały wraz z czasem? Wasze opinie i osobiste doświadczenia mogą być bardzo pomocne dla osób, które dopiero rozpoczynają terapię Betahistine Dihydrochloride Accord i zastanawiają się, czego mogą się spodziewać w pierwszych tygodniach stosowania.
U mnie Betahistine Dihydrochloride Accord pojawiła się po kilku naprawdę ciężkich tygodniach z zawrotami głowy. Miałam takie uczucie jakby podłoga „odpływała”, czasem wirowanie było tak mocne, że musiałam się czegoś złapać. Do tego szum w uchu i dziwne uczucie pełności, jak przy zapchanym uchu w samolocie. Funkcjonowanie w pracy było dramatem, bo trudno się skupić, kiedy masz wrażenie, że zaraz stracisz równowagę.
Na początku nie widziałam wielkiej różnicy. Pierwsze dni – właściwie bez zmian, może minimalnie mniejsze nasilenie. Dopiero po około dwóch tygodniach zaczęłam zauważać, że napady nie są tak gwałtowne. Dalej się zdarzały, ale krócej trwały i nie kończyły się koniecznością leżenia pół dnia w łóżku. Po mniej więcej miesiącu było już wyraźnie lepiej – świat przestał „uciekać”, a ja odzyskałam trochę spokoju.
Jeśli chodzi o skutki uboczne, to przez kilka pierwszych dni miałam lekkie mdłości i ból głowy, szczególnie po porannej dawce. Pomogło branie tabletki po jedzeniu. Po tygodniu organizm się przyzwyczaił i praktycznie nic nie odczuwałam. Nie miałam senności ani problemów z koncentracją, czego się bałam.