Po jakim czasie zaczyna działać Betaserc?

Pierwsze efekty działania Betaserc mogą być odczuwalne już po kilku dniach, jednak pełne złagodzenie objawów, takich jak zawroty głowy, może wymagać regularnego stosowania leku przez kilka tygodni, a nawet miesięcy.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/betasercc/po-jakim-czasie-zaczyna-dzialac-betaserc

Mam pytanie do tych, którzy brali Betaserc. Po jakim czasie poczuliście, że działa? Mam zawroty głowy od jakiegoś czasu i lekarz przepisał mi ten lek, ale biorę go od tygodnia i jakoś wielkiej różnicy nie widzę. Czy to normalne, że trzeba tyle czekać? Jakie macie doświadczenia?

Cześć, kochana @viva_asia ! Dorzucam zdjęcie, bo mam akurat ten sam Betaserc 24 mg, więc napiszę Ci, jak to wyglądało u mnie.

Też na początku byłam rozczarowana, bo brałam go kilka dni, potem tydzień i miałam wrażenie, że żadnej wielkiej różnicy nie ma. Zawroty dalej się pojawiały, szczególnie przy wstawaniu, schylaniu się albo szybkim obracaniu głowy. Już zaczęłam myśleć, że to na mnie po prostu nie działa.

U mnie pierwsza wyraźniejsza poprawa przyszła dopiero mniej więcej po dwóch tygodniach regularnego brania. Nie było tak, że nagle wszystko minęło z dnia na dzień, tylko zawroty zaczęły być jakby słabsze i rzadsze. Wcześniej miałam takie momenty, że musiałam się czegoś złapać, bo czułam, jakby mnie ściągało na bok. Po czasie to uczucie zaczęło się uspokajać.

Po miesiącu mogłam już powiedzieć, że faktycznie widzę różnicę. Dalej zdarzały się gorsze dni, ale nie było już takiego ciągłego lęku, że zaraz zakręci mi się w głowie w sklepie albo na ulicy. U mnie Betaserc bardziej „wyciszył” te objawy stopniowo, niż zadziałał jak tabletka doraźna.

Tak że jeśli bierzesz go dopiero tydzień, to moim zdaniem to jeszcze bardzo krótko. Ja też po tygodniu nie byłam zachwycona i zastanawiałam się, po co to w ogóle biorę. Dopiero później zauważyłam, że coś się zmienia.

Ważne, żeby brać regularnie, bo ja raz zapominałam i wtedy ciężko było ocenić, czy lek działa, czy nie. Ustawiałam sobie przypomnienie w telefonie i brałam o stałych porach. U mnie najlepiej było po jedzeniu, bo na pusty żołądek czasem czułam lekki dyskomfort.

Moja znajoma brała Betaserc przy chorobie Ménière’a i u niej poprawa przyszła jeszcze później, chyba po kilku tygodniach. Więc to naprawdę zależy od przyczyny zawrotów i organizmu. Jedna osoba poczuje coś po kilku dniach, druga dopiero po miesiącu.