Opinie Bufomix Easyhaler

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Bufomix Easyhaler w leczeniu astmy lub POChP? Czy zauważyliście poprawę w kontroli objawów, takich jak duszność, świszczący oddech czy napady kaszlu, a także mniejszą liczbę zaostrzeń choroby? Jak szybko odczuliście działanie leku i czy poprawiła się Wasza wydolność oddechowa na co dzień, np. podczas wysiłku lub w nocy? Czy podczas stosowania Bufomix Easyhaler pojawiły się u Was jakieś skutki uboczne, takie jak chrypka, podrażnienie gardła, suchość w ustach, kołatanie serca czy drżenie rąk? A może zauważyliście inne reakcje organizmu, które były dla Was zaskakujące lub uciążliwe?

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Zdecydowanie najlepszy lek na POChP, jaki kiedykolwiek stosowałem – w moim przypadku to właśnie Bufomix Easyhaler. Do dziś zastanawiam się, po co zniszczyłem sobie płuca papierosami… chyba klasyczne połączenie młodości i głupoty. Dzięki temu lekowi przeszedłem ogromną zmianę – z osoby, która ledwo funkcjonowała i większość czasu spędzała bez sił, do kogoś, kto jest w stanie normalnie się ruszać, a nawet wrócić do aktywności fizycznej. Stosuję Bufomix Easyhaler regularnie, rano i wieczorem, i naprawdę czuję, że pomaga mi utrzymać oddech w ryzach.

Duszność jest zdecydowanie mniejsza, mam więcej energii i przede wszystkim przestałem się bać każdego większego wysiłku. Jak dla mnie to naprawdę świetny lek dla osób z POChP – robi ogromną różnicę w codziennym funkcjonowaniu.

Próbowałem wcześniej innych inhalatorów, ale nie przynosiły praktycznie żadnej poprawy. W ciągu dnia musiałem ratować się lekiem doraźnym nawet kilka razy, bo duszność wracała bardzo szybko. Lekarz w końcu włączył mi Bufomix Easyhaler i różnica była odczuwalna praktycznie od razu. Już po pierwszych dniach poczułem wyraźną ulgę w oddychaniu, a napady duszności stały się dużo rzadsze. Teraz stosuję 2 dawki rano i to w zupełności wystarcza, żeby mieć względny spokój przez cały dzień. Na ten moment (około 4 tygodnie stosowania) nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych. Mam nadzieję, że Bufomix Easyhaler dalej będzie działał tak dobrze i pomoże mi utrzymać POChP pod kontrolą.

Naprawdę nie bójcie się spróbować tego leku – w moim przypadku to był Bufomix Easyhaler. Mam tendencję do nadmiernego analizowania wszystkiego i po przeczytaniu opinii w internecie trochę się przestraszyłem skutków ubocznych. Dodatkowo przez dłuższy czas mieszkałem w miejscu, gdzie z wentylacji leciał kurz, czego nie byłem świadomy, i stopniowo zacząłem mieć problemy z oddychaniem oraz epizody świszczącego oddechu. Moja wydolność płuc spadła do około 70%, więc w końcu poszedłem do lekarza, który przepisał mi Bufomix Easyhaler. Szczerze mówiąc, zwlekałem z rozpoczęciem leczenia dłużej, niż powinienem. Zacząłem od standardowego stosowania – 2 dawki dziennie przez około tydzień, potem zwiększyłem do 4 dawek dziennie przez kolejny tydzień, a na koniec wróciłem do 2 dawek przez kilka dni.

Efekt? Świszczący oddech i uczucie ucisku w klatce piersiowej całkowicie zniknęły. Zacząłem lepiej spać, w końcu mogę wziąć pełny, głęboki oddech bez uczucia blokady. Czuję się znowu jak dawniej, jak „ja”. Ten lek naprawdę zrobił ogromną różnicę w moim życiu – i co najważniejsze, u mnie nie pojawiły się żadne skutki uboczne.

Jestem 59-letnim mężczyzną z astmą i stosuję Bufomix Easyhaler już od około 12 lat. Próbowałem wcześniej różnych inhalatorów, ale ten zdecydowanie sprawdza się u mnie najlepiej i daje najbardziej stabilną kontrolę objawów.

Od czasu rozpoczęcia leczenia zauważyłem jednak kilka rzeczy, na które warto zwrócić uwagę. Zdarzają mi się skurcze łydek i dłoni – u mnie pomogło włączenie suplementów, takich jak wapń i magnez. Pojawiły się też szumy uszne, które są teraz praktycznie stałe, choć nie mam pewności, czy to bezpośrednio przez Bufomix Easyhaler.

Dodatkowo mam problemy z zatokami – zapalenie zatok nasiliło się do tego stopnia, że czeka mnie zabieg zmniejszenia małżowin nosowych. Warto też pamiętać, że jeśli po inhalacji nie przepłucze się jamy ustnej, może pojawić się pleśniawka albo chrypka, co jest dość typowe przy tego typu lekach.

Na co dzień stosuję 2 dawki rano i to zazwyczaj wystarcza, żeby dobrze funkcjonować przez resztę dnia. Mimo pewnych minusów, Bufomix Easyhaler nadal jest dla mnie najskuteczniejszym lekiem, jaki miałem okazję stosować.

Astma pojawiła się u mnie około 3 lata temu, kiedy miałem 50 lat. Przez ten czas testowałem różne leki kontrolujące objawy, ale dopiero po zmianie na Bufomix Easyhaler wszystko zaczęło się układać tak, jak powinno. Od tamtej pory mam zdecydowanie lepszą kontrolę nad chorobą i mogę normalnie funkcjonować. Owszem, pojawiły się u mnie pewne drobne skutki uboczne – czasami odczuwam lekkie pobudzenie i sporadyczne skurcze mięśni – ale nie są one na tyle uciążliwe, żeby rezygnować z leczenia. Co najważniejsze, mimo astmy jestem w stanie biegać 5 km kilka razy w tygodniu bez większych problemów (chociaż wiadomo, wiek też robi swoje). Jestem naprawdę zadowolony z działania Bufomix Easyhaler i mam poczucie, że w końcu trafiłem na lek, który działa tak, jak powinien. Problemy z oddychaniem potrafią być bardzo stresujące i potrafią mocno ograniczać życie, dlatego warto szukać rozwiązania, które faktycznie działa.

Od zawsze miałem bardzo ciężką astmę. Korzystałem z inhalatora doraźnego nawet kilkanaście razy dziennie, a zwykłe przejście krótkiego dystansu kończyło się uciskiem w klatce piersiowej i brakiem tchu. Miałem też wiele wizyt w szpitalu, w tym kilka naprawdę poważnych sytuacji, które kończyły się pobytem na intensywnej terapii. Dopiero kiedy lekarz przepisał mi Bufomix Easyhaler, wszystko zaczęło się zmieniać. Moje życie dosłownie odwróciło się o 180 stopni – oddycham normalnie, nie mam ciągłego lęku przed napadem duszności i mogę funkcjonować jak rówieśnicy. Co ważne, przez cały okres stosowania nie zauważyłem u siebie żadnych skutków ubocznych. Stosuję ten lek od około 6 lat i obecnie mam 19 lat. Dla mnie Bufomix Easyhaler to był przełom – coś, co realnie pozwoliło mi odzyskać normalne życie.

Zawsze miałem raczej łagodną astmę, ale jakieś pół roku temu wszystko się pogorszyło. Doszło do tego, że używałem inhalatora doraźnego praktycznie co 2 godziny, a w nocy budziłem się niemal co godzinę z dusznością i musiałem brać kolejną dawkę. Wiedziałem, że to nie jest normalne, ale przez jakiś czas po prostu to ignorowałem i jakoś „ciągnąłem”. Dopiero przy ostatniej wizycie powiedziałem lekarce, jak bardzo się to nasiliło i wtedy przepisała mi Bufomix Easyhaler. To był totalny przełom. Oddychanie stało się dużo łatwiejsze, napady duszności praktycznie zniknęły i w końcu mogę normalnie przesypiać noc.

Największa zmiana jest taka, że praktycznie przestałem używać inhalatora doraźnego – wcześniej był ze mną non stop, a teraz w ogóle nie jest potrzebny. Stosuję Bufomix Easyhaler regularnie, głównie wieczorem, i to w zupełności wystarcza, żeby mieć spokój przez całą noc i następny dzień.