Opinie Clemastinum

Jak oceniacie efekty stosowania Clemastinum i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób zmagających się z objawami alergii skórnych lub alergicznego nieżytu nosa, które rozważają stosowanie tego leku – każda historia ma znaczenie!

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Dziś: 11 listopada 2024. Zdiagnozowano u mnie PPMS o późnym początku w 2021 roku, mając 59 lat, przy wzroście 190 cm i wadze 118 kg. Na wstępie wspomnę, że jestem ocalałym z choroby nowotworowej - od dzieciństwa zmagałem się z rakiem, przez co straciłem jedno z jąder. Teraz przyszło mi zmierzyć się z tym. Naprawdę ciężko! W kwietniu 2023 rozpocząłem leczenie. Jeszcze nie jestem pewien działania tego leku. We wrześniu 2023 zaczęły się ciągłe, silne bóle głowy z tyłu czaszki. Bez problemów z oczami. Neurolog przepisał Clemastinum 4 razy dziennie, twierdząc, że pomoże złagodzić bóle głowy. Miał rację, ale na początku czułem się bardzo senny. Po tygodniu stosowania tylko 1 tabletki dziennie zacząłem zauważać, że bóle stają się mniej intensywne. Po miesiącu były prawie całkowicie zredukowane, stosując tylko jedną tabletkę dziennie. Teraz, po około 7 miesiącach stosowania jednej tabletki dziennie, bóle głowy całkowicie ustąpiły, ale wymagało to czasu, aby przyzwyczaić się do tego leku. Jedynym efektem ubocznym była senność w pierwszym miesiącu. Doceniam ulgę i pozytywny wpływ leku i mam nadzieję, że ta informacja pomoże komuś innemu.