Opinie Co-Prestarium

Jak oceniacie efekty stosowania Co-Prestarium i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób zmagających się z nadciśnieniem tętniczym lub stabilną chorobą wieńcową, które rozważają stosowanie tego leku – każda historia ma znaczenie!

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Brałam Co-Prestarium od kilku miesięcy, więc podzielę się swoim doświadczeniem, może komuś się przyda. U mnie lek został włączony po tym, jak samo leczenie jednym preparatem nie dawało stabilnych wyników i ciśnienie dalej skakało, szczególnie rano. Na początku miałam lekkie obawy, bo to jednak połączenie dwóch substancji w jednej tabletce, ale finalnie okazało się to wygodne i praktyczne rozwiązanie.

Pierwsze dni były trochę „dziwne” – czułam lekkie zmęczenie i delikatne zawroty przy szybkim wstawaniu, ale po około tygodniu organizm się przyzwyczaił. Najważniejsze dla mnie jest to, że ciśnienie się uspokoiło i nie mam już takich wahań jak wcześniej. Rano nie budzę się z uczuciem kołatania serca, co wcześniej zdarzało się dość często. Doceniam też to, że to jedna tabletka dziennie, bo łatwiej pamiętać o regularnym braniu.

Jeśli chodzi o skutki uboczne, to u mnie nic poważnego się nie pojawiło – czasem lekkie uczucie ciepła w nogach, ale bez opuchnięć czy bólu. Ogólnie mam wrażenie, że organizm lepiej toleruje leczenie skojarzone, niż jak brałam kilka leków osobno. Po kilku miesiącach mogę powiedzieć, że czuję się stabilniej i spokojniej, a wyniki pomiarów są wreszcie przewidywalne. Dla mnie Co-Prestarium okazało się trafionym wyborem i na ten moment nie planuję żadnych zmian.