Opinie Daylette

Jak oceniacie efekty stosowania Daylette i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób rozważających tę formę antykoncepcji – każda historia ma znaczenie!

Piszę tę opinię po rocznej walce z trądzikiem, która trwała około 10 miesięcy. Miałam 27 lat i nigdy wcześniej nie miałam problemów z trądzikiem; zawsze cieszyłam się piękną cerą. Nagle zaczęły pojawiać się wypryski na klatce piersiowej i twarzy, dość intensywnie. Były uporczywe i zaczęły pozostawiać blizny. Udałam się do dermatologa i stosowałam antybiotyki – limecyklinę oraz żel z tretynoiną. To bardzo pomogło, ale obawiałam się, że po odstawieniu leków problem powróci. Jako środek antykoncepcyjny miałam wkładkę domaciczną i przeczytałam, że może ona przyczyniać się do problemu. Usunęłam wkładkę i poprosiłam o przepisanie Daylette. Odstawiłam limecyklinę i tretynoinę, a trądzik nie powrócił! Moja skóra stawała się coraz lepsza. Nikt by nie powiedział, że miałam problem. Mój cykl menstruacyjny jest również lepiej kontrolowany; wcześniej przy wkładce często miałam krwawienia międzymiesiączkowe. Piszę tę opinię z nadzieją, że może pomóc innym!