Męczyły mnie uporczywe nudności, które trwały praktycznie bez przerwy. Przez to straciłam sporo na wadze, ponieważ jedzenie stało się dla mnie ogromnym wyzwaniem. Przeszłam całą serię badań, które wykluczyły fizyczne przyczyny problemu. Mój lekarz doszedł do wniosku, że źródło tych trudności ma podłoże psychiczne, a nie fizyczne, i przepisał mi Egzystę w dawce 75 mg dwa razy dziennie.
Poprawa przyszła niemal natychmiast. Już po kilku dniach zauważyłam, że czuję się znacznie spokojniejsza, a moje nudności praktycznie zniknęły. Poziom lęku, który towarzyszył mi na co dzień, drastycznie się obniżył, a apetyt wreszcie wrócił do normy. Dzięki Egzyście mogłam zacząć normalnie jeść i przestałam bać się każdego posiłku.
Z efektów ubocznych zauważyłam jedynie lekką senność, ale nie była ona na tyle dokuczliwa, by wpływała na moje codzienne życie. Egzysta może zwiększać apetyt, co w moim przypadku było wręcz zaletą – po wcześniejszej utracie wagi musiałam odbudować swoje siły.
Szczerze mogę powiedzieć, że ten lek przywrócił mi normalne życie. Jeśli czujesz, że wyczerpałeś już wszystkie inne możliwości leczenia i nic nie przynosi efektów, warto dać Egzyście szansę. Dla mnie to była ogromna zmiana na lepsze.