Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Elicea Q-Tab w leczeniu depresji, zaburzeń lękowych czy fobii społecznej? Czy zauważyliście poprawę nastroju, zmniejszenie lęku lub inne korzyści wynikające z terapii? Jakie skutki uboczne pojawiły się u Was podczas stosowania, na przykład nudności, obniżone libido, problemy ze snem, uczucie zmęczenia czy zawroty głowy? Wasze opinie mogą być bardzo pomocne dla osób, które dopiero rozważają rozpoczęcie leczenia Elicea Q-Tab lub szukają doświadczeń osób zmagających się z podobnymi problemami.
Podczas stosowania Elicea Q-Tab doświadczam pewnych typowych skutków ubocznych, które potrafią być uciążliwe – mam bardzo suche usta, brak apetytu i problemy ze snem. Mimo to lek naprawdę pomógł mi przetrwać trudny okres, przez który przechodziłem. Wolę znosić te efekty uboczne, niż znowu znaleźć się w sytuacji, w której jestem zapłakany i skulony na podłodze w łazience, zupełnie bez sił do życia.
Niedawno ponownie rozpocząłem leczenie Elicea Q-Tab z powodu depresji i lęku. W przeszłości lek zdecydowanie pomagał mi w radzeniu sobie z objawami lękowymi, jednak z powodu problemu z alkoholem musiałem przerwać terapię. Teraz wróciłem do stosowania, już bez alkoholu, i po tygodniu mogę poczuć, że lek zaczyna działać. Jedynym minusem, którego doświadczam, jest obniżone libido.
Stosuję Elicea Q-Tab już od pięciu lat i muszę przyznać, że spośród wszystkich leków, które brałem przez ostatnie 21 lat, ten działa zdecydowanie najlepiej. Uderzenia gorąca nie są nawet w połowie tak dokuczliwe. Dodatkowo moje zaburzenia lękowe z napadami paniki są obecnie w dużym stopniu pod kontrolą, zwłaszcza w połączeniu z medytacją i regularnymi ćwiczeniami fizycznymi.
Od lat zmagałem się z depresją i lękiem, a ciągłe napięcie, stres i zamartwianie się sprawiły, że życie stało się nie do zniesienia. Miałem momenty, w których nie chciałem już żyć i byłem zmęczony udawaniem, że jestem szczęśliwy. Poprosiłem lekarza o pomoc i rozpocząłem leczenie Elicea Q-Tab w dawce 10 mg dziennie. Minęło pięć tygodni i czuję wyraźną poprawę. Nie mam wrażenia bycia otumanionym, a uporczywe myśli i nieustanne zamartwianie się wreszcie odeszły. Występuje u mnie brak apetytu i lekkie uczucie senności, ale możliwość tego, by znów szczerze się uśmiechnąć, jest bezcenna.
Miałem silne stany lękowe oraz umiarkowaną depresję i Elicea Q-Tab zadziałała u mnie dosłownie cuda. Czuję się na co dzień naprawdę dobrze i od ponad sześciu miesięcy nie doświadczyłem ani jednego ataku paniki. Na początku pojawiły się bardzo łagodne skutki uboczne, które szybko ustąpiły, ale w dłuższej perspektywie leczenie spowodowało u mnie przyrost masy ciała.
Nigdy, przenigdy nie zrezygnuję z Elicea Q-Tab. Wcześniej próbowałem wielu różnych leków na depresję i żaden nie przyniósł efektów – dopiero ten naprawdę mi pomógł. Dzięki niemu odzyskałem swoje życie. Oczywiście pojawił się przyrost wagi i całkowity brak libido, ale jaka jest alternatywa? Śmierć? Jestem wdzięczny, że ten lek działa i że wciąż mnie wspiera. Mam tylko czasami obawy, że pewnego dnia obudzę się znowu w depresji i objawy nie ustąpią, tak jak to było zanim zacząłem stosować Elicea Q-Tab.
Stosuję Elicea Q-Tab od około trzech lat i mogę powiedzieć, że ten lek całkowicie odmienił moje życie. W pierwszych trzech miesiącach pojawiały się pewne typowe skutki uboczne, ale z czasem ustąpiły i obecnie czuję się zupełnie normalnie. Warto jednak dodać, że jest to tylko część mojej terapii lekowej i nie jedyny element leczenia.
Świetne działanie przeciwdepresyjne, zdecydowanie najlepszy SSRI, jaki stosowałem, a mam już doświadczenie z wieloma innymi lekami. Jedyny minus to skutki uboczne związane ze sferą seksualną… jako świeżo po ślubie obniżone libido i problem z osiągnięciem orgazmu naprawdę nie należą do przyjemnych.