Jeśli czujesz się źle po rozpoczęciu leczenia Elicea Q-Tab, nie odstawiaj leku samodzielnie, tylko skontaktuj się z lekarzem.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/elicea-q-tab/jak-szybko-dziala-elicea-q-tab/
Jeśli czujesz się źle po rozpoczęciu leczenia Elicea Q-Tab, nie odstawiaj leku samodzielnie, tylko skontaktuj się z lekarzem.
Cześć, od dwóch tygodni biorę Elicea Q-Tab i mam wrażenie, że zamiast lepiej, to czuję się gorzej. Jestem wiecznie zmęczona, mam zawroty głowy i w ogóle zero energii do życia. Czy ktoś miał podobnie? Czy to minie, czy lepiej iść od razu do lekarza? Już sama nie wiem, bo trochę się boję, że coś jest nie tak.
Oj kochana, ja też tak miałam jak zaczęłam brać Elicea Q-Tab. Pierwsze tygodnie to był dramat, spać nie mogłam, rano jakby walec po mnie przejechał, do tego mdłości i wszystko mnie denerwowało. Myślałam, że od razu odstawię, bo po co się tak męczyć. Ale znajoma, co bierze to już parę lat, mówiła mi: „poczekaj, to normalne, organizm się musi przyzwyczaić”. No i faktycznie, po jakimś miesiącu było lepiej, a po dwóch to już zupełnie inny świat. Teraz to się cieszę, że nie odpuściłam, bo naprawdę pomogło, a ja mogę wreszcie normalnie żyć. Także głowa do góry, ale też się obserwuj, jakby coś się mocno nasiliło, to lekarz od razu.
Ja mam inne doświadczenie, bo u mnie Elicea Q-Tab akurat nie siadła. Brałam dwa miesiące i niestety tylko czułam się coraz gorzej – zawroty głowy, brak apetytu, ciągle spać mi się chciało. Mój lekarz powiedział, że tak też bywa, że nie każdy lek pasuje każdemu. Potem zmienił mi na inny i dopiero wtedy poczułam, że wracam do ludzi. Moja kuzynka z kolei bierze Elicea już drugi rok i mówi, że pierwsze tygodnie były koszmarne, ale potem się wyrównało i teraz nie wyobraża sobie życia bez tego leku. Więc różnie to bywa – każdemu inaczej działa. Ja bym Ci radziła – nie panikuj, bo początki bywają ciężkie, ale miej z tyłu głowy, że jeśli to się nie poprawi, to może trzeba będzie zmienić. Każdy z nas jest inny, a te leki to trochę jak loteria.