Opinie Escapelle

Jak oceniacie skuteczność Escapelle i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób, które zastanawiają się nad zastosowaniem tego rozwiązania w sytuacjach awaryjnych – każda historia ma znaczenie!

Brałam Escapelle tylko raz, wiele lat temu. Ciąża się nie pojawiła, więc albo tabletka zadziałała bezbłędnie (wzięłam ją kilka godzin po wpadce z prezerwatywą), albo i tak by jej nie było. Pamiętam ogromną ulgę i radość, kiedy dostałam miesiączki – chyba nigdy wcześniej nie uśmiechałam się tak szeroko na widok tamponów! :smile: Skutków ubocznych nie zauważyłam żadnych.

Witam, mam problem. Podczas stosunku prezerwatywa spadła i skończyło się w środku. Było to ok. 2/3 dni po okresie i zażyłam tabletkę escapelle 63 godziny po tej sytuacji. Miałam “okresowe” krwawienie ok. tydzien po, jednak nie było to w dzień spodziewanego okresu . Okres spoznia mi się już 10 dni. Wykonałam dwa testy ciazowe po 4 tygodniach,które wyszły negatywnie, ale brak okresu bardzo mnie martwi.