Opinie Flixonase

U mnie Flixonase przy przewlekłym zapaleniu zatok okazał się jedyną rzeczą, która naprawdę działa i co najważniejsze – efekt się utrzymuje. Ogromny plus jest też taki, że nie powoduje senności, co było dla mnie problemem przy wielu innych preparatach. Stosuję jedno psiknięcie do każdego nozdrza rano i dokładnie tak samo przed snem. Już po kilku użyciach zaczęłam przesypiać całą noc, bez ciągłego budzenia się i potrzeby wydmuchiwania nosa kilka razy w nocy, co wcześniej było normą. Przez pierwszy dzień lub dwa pojawił się u mnie ból zatok, coś w rodzaju rozpierającego bólu głowy, ale mimo to kontynuowałam stosowanie. Po tych pierwszych dniach ból całkowicie ustąpił i od tamtej pory nie mam żadnych dolegliwości. Co ciekawe, praktycznie wszystkie inne preparaty, które wcześniej próbowałam, powodowały u mnie wyraźną senność i „otępienie”, a Flixonase tego efektu w ogóle nie daje. Od momentu, gdy minął początkowy ból zatok, nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Dla mnie to ogromna ulga, bo w końcu mogę normalnie funkcjonować w ciągu dnia i spokojnie spać w nocy. Jestem naprawdę bardzo zadowolona z działania Flixonase i z czystym sumieniem poleciłabym go osobom z podobnymi problemami z zatokami. Mam też wrażenie, że warto dać mu trochę czasu, nawet jeśli na początku pojawią się drobne, przejściowe objawy. U mnie minęły same po kilku dniach i efekt końcowy był zdecydowanie wart tej cierpliwości. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to nie musi być rozwiązanie dla każdego, bo każdy organizm reaguje inaczej, ale w moim przypadku Flixonase okazał się strzałem w dziesiątkę.