Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Jeanine? Czy zauważyliście poprawę w zakresie kontroli cyklu menstruacyjnego, redukcji objawów trądziku lub innych korzyści? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, takie jak zmiany nastroju, przyrost masy ciała czy inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania tego środka antykoncepcyjnego lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.
Zaczęłam stosować Jeanine z powodu łagodnego trądziku. Po sześciu miesiącach moja skóra w dużej mierze się oczyściła. Przez pierwsze cztery miesiące kuracji trądzik znacznie się nasilił, przechodząc od łagodnego do torbielowatego, z nowymi wypryskami co kilka dni. Obecnie, po prawie sześciu miesiącach, przestały pojawiać się torbielowate zmiany, a skóra się poprawiła. Uważam, że pełne efekty stosowania Jeanine widoczne są po 6–9 miesiącach.
Na początku zauważyłam skutki uboczne, takie jak plamienia międzymiesiączkowe i zwiększone wypadanie włosów, które ustąpiły po kilku miesiącach. Sądzę, że suplementacja witaminami i minerałami pomogła złagodzić te objawy. Ważne jest, aby uzupełniać niedobory witamin, które mogą być spowodowane stosowaniem tabletek antykoncepcyjnych – cynk, witaminy z grupy B, żelazo, witaminy E i D3 itp. Dodatkowo przyjmuję MSM (siarkę organiczną), co zatrzymało wypadanie włosów i sprawiło, że stały się one gęstsze. Jeśli doświadczasz skutków ubocznych, takich jak wypadanie włosów, rozważ suplementację wymienionymi witaminami oraz MSM.