Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Lucetamu w poprawie pamięci, koncentracji i ogólnej sprawności umysłowej? Czy zauważyliście realne efekty, szczególnie w kontekście problemów z pamięcią, otępieniem lub po przebytym udarze? Jak długo trwała terapia i czy pojawiły się jakieś skutki uboczne – takie jak bezsenność, nerwowość, bóle głowy czy dolegliwości żołądkowe? Wasze opinie mogą być bardzo pomocne dla osób, które rozważają rozpoczęcie leczenia tym lekiem lub poszukują czegoś wspierającego pracę mózgu.
- Bardzo dobrze
- Przeciętnie
- Słabo
Zażywałam Lucetam, bo lekarka przepisała mi go na poprawę koncentracji przed sesją. Byłam w takim stanie, że nie byłam w stanie nawet czytać – mózg jakby się blokował, nic do mnie nie docierało. Po kilku tygodniach stosowania wróciła mi zdolność czytania i zapamiętywania faktów, przynajmniej na tyle, żeby jakoś się uczyć.
Naprawdę bardzo mi pomógł – nie tylko przyswoić materiał, ale w ogóle się uspokoić i zacząć ogarniać rzeczywistość. Sesję zdałam bez większych problemów, a co najważniejsze – nie miałam żadnych skutków ubocznych. Zero bólu głowy, żadnego rozdrażnienia, spałam normalnie.
Dla mnie to był lek, który w tamtym momencie uratował sytuację.
Brałem Lucetam i faktycznie pomagał – byłem bardziej skupiony, miałem lepszy przepływ myśli, łatwiej się koncentrowałem. U mnie pojawił się jednak nietypowy skutek uboczny – przez cały czas miałem wzmożony apetyt na seks. Moja dziewczyna była zachwycona, więc można powiedzieć, że obyło się bez narzekań 
Poza Lucetamem znam też inne preparaty z tej grupy, jak Nootropil i Memtropil – działają podobnie, bo też mają w składzie piracetam, ale akurat u mnie Lucetam sprawdził się najlepiej.
Nie żartuję, serio 
Sam się zdziwiłem, bo niby to lek na pamięć i koncentrację, a u mnie zadziałał też… „na inne obszary” 
Co do dawki – ja brałem 3x1200 mg dziennie, więc sporo więcej niż Twoje 2x400. Może to kwestia indywidualnej reakcji organizmu, może tej wyższej dawki – trudno powiedzieć. Wcześniej też miałem Nootropil i nie zauważyłem nic takiego, dopiero przy Lucetamie pojawiła się ta niespodzianka 
Ale ogólnie – działał dobrze nie tylko w tej kwestii, bo faktycznie poprawił mi koncentrację, lepiej przyswajałem informacje i byłem mniej rozkojarzony.