Opinie Madinette

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Madinette jako środka antykoncepcyjnego? Czy zauważyłyście pozytywne efekty, takie jak regulacja cyklu menstruacyjnego czy poprawa stanu skóry? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, na przykład nudności, bóle głowy, zmiany nastroju czy inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania tego leku lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Stosuję Madinette od 7 lat, zaczynając od czasu, gdy poszłam na studia. Zmagałam się wtedy z trądzikiem i nadmiernym owłosieniem. Moje miesiączki trwały około 8 dni. Po rozpoczęciu przyjmowania Madinette nie doświadczyłam żadnych negatywnych skutków. Trądzik stopniowo się poprawiał, a owłosienie na ciele zmniejszyło się. Miesiączki skróciły się do około 5 dni, były mniej bolesne i traciłam mniej krwi. Dosłownie żadnych złych efektów ubocznych. Można również pominąć lub przesunąć miesiączkę, jeśli planuje się wakacje. Jedynym powodem, dla którego rozważam przejście na wkładkę wewnątrzmaciczną, jest mniejsza uciążliwość w porównaniu z codziennym przyjmowaniem tabletki.