Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Maymetsi w leczeniu cukrzycy typu 2? Czy zauważyliście poprawę w kontroli poziomu cukru we krwi, mniejsze wahania glikemii w ciągu dnia, lepsze samopoczucie lub inne korzyści w codziennym funkcjonowaniu? Jakie skutki uboczne pojawiły się u Was podczas terapii, na przykład dolegliwości żołądkowo-jelitowe, nudności, biegunki, bóle głowy, zawroty, uczucie zmęczenia czy inne nieprzyjemne objawy? Wasze opinie mogą być bardzo pomocne dla osób, które dopiero rozważają rozpoczęcie leczenia Maymetsi lub szukają realnych doświadczeń innych pacjentów z tą samą diagnozą.
Ja biorę Maymetsi od mniej więcej trzech miesięcy i u mnie różnica była zauważalna już po kilku tygodniach. Zawsze miałam problem z cukrem po jedzeniu, potrafił skoczyć jak szalony, a po włączeniu Maymetsi te wahania są dużo mniejsze i mam wrażenie, że organizm trochę „uspokoił się” po posiłkach. Na początku miałam lekkie sensacje żołądkowe, głównie przelewanie i delikatną biegunkę, ale po około 10 dniach wszystko się unormowało i teraz praktycznie nic mi nie dokucza.
Czuję też, że mam więcej energii, bo wcześniej po obiedzie robiłam się okropnie senna, a teraz tego nie mam. Wyniki HbA1c po pierwszej kontroli spadły, więc jak na razie jestem zadowolona i mam nadzieję, że ten lek będzie u mnie działał dłużej. Dla mnie Maymetsi okazał się skuteczniejszy niż sama metformina, bo dopiero w połączeniu naprawdę zaczęło to mieć sens. Jeśli ktoś się zastanawia, to u mnie efekty są na plus.