W moim przypadku Metocard zadziałał bardzo szybko. Już w ciągu pierwszego dnia od rozpoczęcia leczenia zauważyłem ogromną poprawę – napady, które wcześniej mnie męczyły, praktycznie natychmiast ustąpiły.
Na razie jestem jeszcze w trakcie diagnostyki i dopiero niedawno byłem pierwszy raz u kardiologa, więc dokładna przyczyna moich problemów z sercem nie jest jeszcze do końca ustalona. Wcześniej jednak miałem epizody bólu w klatce piersiowej i napady przypominające dławicę piersiową, które bardzo utrudniały mi normalne funkcjonowanie. Po włączeniu Metocardu poczułem ogromną różnicę. Bóle w klatce piersiowej i napady ustąpiły, a ja znowu mogę normalnie wstawać, chodzić i ruszać się bez strachu, że zaraz pojawi się kolejny atak. Nawet aktywność fizyczna stała się możliwa, czego wcześniej praktycznie unikałem. Szczerze mówiąc mam wrażenie, że ten lek oddał mi normalne życie, bo wcześniej każdy dzień był trochę walką z objawami. Teraz czuję się dużo spokojniejszy i mogę znowu funkcjonować w miarę normalnie.