Opinie Milurit

Miałem kilka napadów dny moczanowej, dlatego przepisano mi Milurit. Po około 2 tygodniach pojawiły się bardzo silne działania niepożądane. Dopiero po pewnym czasie zorientowałem się, że to reakcja na Milurit. Na całym ciele dostałem pokrzywki i bardzo silnego świądu. Był to najgorszy skutek uboczny, jakiego kiedykolwiek doświadczyłem. Objawy utrzymywały się około miesiąca. Nie mogłem spać przez nasilony świąd. Pojawił się również ból w klatce piersiowej i trudności z oddychaniem. Odstawiłem Milurit i pojechałem na izbę przyjęć. Powiedziano mi, żebym przestał go brać, ale już wcześniej to zrobiłem. Pokrzywka ustąpiła dopiero po około miesiącu. To było okropne doświadczenie. Wolałbym już sam napad dny niż tak silną, swędzącą pokrzywkę.

Brałem Milurit z powodu dny moczanowej i lekko podwyższonego poziomu kwasu moczowego. Lek spełniał swoje zadanie, ale z czasem zacząłem mieć bardzo silne skurcze łydek i dolnych części nóg, szczególnie w nocy i nad ranem, gdy poruszałem albo przeciągałem nogi w łóżku. Skurcze były tak mocne, że musiałem natychmiast wstawać i stać, dopóki nie ustąpiły. Początkowo zdarzało się to kilka razy w tygodniu, a później już każdej nocy. Przyjmowałem tylko trzy leki, a Milurit był wprowadzony jako ostatni, dlatego postanowiłem odstawić go z dnia na dzień. Skurcze zniknęły już następnej nocy i przez kolejne dwa miesiące nie pojawiły się ani razu. Do Miluritu już nie wrócę.