Opinie Novynette

Biorę Novynette od około 5 miesięcy i muszę przyznać, że bardzo dobrze wpłynął u mnie na trądzik. Skóra jest wyraźnie spokojniejsza, mam mniej zmian i ogólnie cera wygląda lepiej niż przed rozpoczęciem tabletek. Jeśli chodzi o miesiączki, to nadal miewam skurcze, ale są dużo słabsze niż wcześniej. Przed Novynette potrafiło mnie tak mocno boleć, że robiło mi się słabo i prawie mdlałam, a teraz tego już nie mam, więc pod tym względem jest duża poprawa.

Minus jest taki, że po tych tabletkach zrobiłam się bardziej nerwowa i humorzasta. Mam wrażenie, że łatwiej się złoszczę i szybciej mnie coś wyprowadza z równowagi. Z jednej strony moje silne stany lękowe trochę się wyciszyły, ale nadal zdarzają mi się napady paniki.

Niepokoi mnie też to, że czasami odczuwam ból łydki i mam przyspieszone bicie serca. Nie wiem, czy to ma bezpośredni związek z Novynette, ale zaczęłam zwracać na to uwagę, bo wcześniej raczej tak tego nie odczuwałam. Ogólnie tabletki pomogły mi na cerę i bóle miesiączkowe, ale skutki uboczne psychiczne i te objawy z łydką oraz sercem trochę mnie stresują.