Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Oekolp Forte w łagodzeniu objawów związanych z menopauzą, takich jak suchość pochwy, pieczenie, świąd czy dyskomfort podczas współżycia? Czy zauważyłyście poprawę nawilżenia, zmniejszenie podrażnień lub ogólną poprawę komfortu życia intymnego po rozpoczęciu terapii? Jak szybko pojawiły się pierwsze efekty i czy były one trwałe przy dłuższym stosowaniu?
U mnie problem narastał powoli i przez długi czas sama siebie przekonywałam, że to pewnie „normalne po menopauzie”, więc nie ma sensu nic z tym robić. Zaczęło się od suchości, potem doszło pieczenie i takie dziwne uczucie podrażnienia praktycznie na co dzień, nie tylko w sytuacjach intymnych. Najbardziej męczyło mnie to, że ten dyskomfort był obecny nawet przy zwykłych rzeczach, jak dłuższy spacer, siedzenie czy obcisłe ubranie. Przez pewien czas byłam przekonana, że to może jakaś infekcja, bo wszystko było po prostu nieprzyjemne i drażliwe. Dopiero kiedy okazało się, że to zmiany związane z okresem po menopauzie, zaczęłam stosować Oekolp Forte. Nie będę pisać, że zadziałał od razu, bo u mnie tak nie było, ale po regularnym stosowaniu zaczęłam widzieć wyraźną różnicę. Przede wszystkim zmniejszyła się suchość, a to ciągłe pieczenie i uczucie „otarcia” zrobiło się dużo słabsze. Po pewnym czasie zauważyłam też, że po prostu przestałam się na tym skupiać przez cały dzień, a wcześniej miałam wrażenie, że cały czas czuję dyskomfort. Dla mnie to była bardzo duża ulga, bo te dolegliwości niby nie wyglądają groźnie, ale naprawdę potrafią obniżyć komfort życia i nastrój. W moim przypadku Oekolp Forte faktycznie pomógł i żałuję tylko, że nie zdecydowałam się wcześniej.