Opinie Oflodinex

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Oflodinex (ofloksacyna 0,3%) w leczeniu bakteryjnych zakażeń oka, takich jak zapalenie spojówek czy rogówki? Czy zauważyliście szybką poprawę (mniej ropnej wydzieliny, mniejsze zaczerwienienie, zmniejszenie bólu/światłowstrętu) lub inne korzyści, np. brak nawrotów po zakończeniu kuracji? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, takie jak pieczenie po zakropleniu, chwilowe zamglenie widzenia, łzawienie, posmak w ustach, podrażnienie powiek czy reakcje uczuleniowe? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających leczenie Oflodinexem lub zmagających się z podobnymi objawami oczu.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Miałam zabieg okulistyczny i lekarz przepisał kilka różnych kropli. Oflodinex okazał się zdecydowanie najlepszy z nich wszystkich. Kilka tygodni po zakończeniu zaleconego czasu stosowania złapało mnie zakażenie. Lekarz powiedział, żebym wróciła właśnie do Oflodinexu – i infekcja szybko ustąpiła

Zaczęłam stosować Oflodinex we wtorek z powodu zapalenia spojówek i już w czwartek oko prawie wróciło do normy. Miałam zalecone zakraplać co 4 godziny po 2 krople w pierwszym dniu, a następnie po 1 kropli co 4–6 godzin przez kolejne pięć dni.

Krople Oflodinex okazały się wygodne w użyciu i naprawdę skuteczne. Lekarz przepisał mi też maść z erytromycyną do stosowania na noc, ale była bolesna i podrażniała oko, więc zrezygnowałam z niej i pozostałam tylko przy kroplach.