Opinie Olzapin

Mam zdiagnozowane spektrum autyzmu (poziom 1–2). Próbowałem wcześniej ośmiu różnych leków przeciwdepresyjnych i niestety żaden z nich nie przyniósł realnej poprawy. Po tym etapie zdecydowałem się spróbować leków przeciwpsychotycznych. Testowałem pięć różnych preparatów i z nich wszystkich Olzapin okazał się dla mnie najlepszy.
Na początku terapii olanzapiną zaczęły pojawiać się u mnie napady paniki, dlatego do leczenia została włączona klonidyna. Z mojego doświadczenia wynika, że czasem dany lek nie działa optymalnie sam w sobie, tylko wymaga odpowiedniego połączenia z innym preparatem, żeby uzyskać stabilny efekt. W przypadku Olzapinu działanie uspokajające jest bardzo wyraźne – lek mocno wycisza i działa silnie.Trzeba uważać na dawkę, ponieważ potrafi powodować dużą senność i zwiększoną potrzebę snu. Obecnie przyjmuję 5 mg zgodnie z zaleceniem psychiatry i nawet ta dawka ma u mnie odczuwalnie silne działanie. Mimo tego, w moim przypadku to właśnie Olzapin najlepiej stabilizuje objawy. Mam nadzieję, że znajdziesz terapię, która będzie dla Ciebie skuteczna.