Jak oceniacie efekty stosowania plastrów Evra i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób rozważających tę metodę antykoncepcji – każda historia ma znaczenie!
- Bardzo dobrze
- Przeciętnie
- Słabo
Jak oceniacie efekty stosowania plastrów Evra i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób rozważających tę metodę antykoncepcji – każda historia ma znaczenie!
cześniej stosowałam NuvaRing, który działał dobrze, ale mój popęd seksualny był praktycznie nieistniejący. Przeszłam na Evra, ponieważ chciałam czegoś prostego, i muszę powiedzieć, że to niesamowite! Przez pierwsze dwa miesiące odczuwałam sporadyczne skurcze i bolesność piersi, ale było to do opanowania i nie przeszkadzało mi zbytnio. Evra jest łatwa do zapamiętania, ponieważ zmieniam plaster w niedzielę, która jest moim “dniem dla siebie”: robię wtedy manicure, maseczkę, zmieniam plaster i planuję nadchodzący tydzień. Jedynym problemem było to, że czasami plaster się odklejał, ale łatwo to rozwiązałam, przemywając skórę alkoholem izopropylowym przed nałożeniem Evry; teraz nigdy się nie odkleja. Poleciłabym Evra tym z nas, które lubią mieć wszystko pod kontrolą i planować, w tym również swój cykl menstruacyjny.