Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem PolaRing? Czy zauważyłyście poprawę w regularności cyklu menstruacyjnego, zmniejszenie dolegliwości menstruacyjnych lub poprawę stanu skóry? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas stosowania? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania PolaRing lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.
Stosowałam PolaRing przez około 8 lat jako środek antykoncepcyjny po urodzeniu pierwszego dziecka. Moje miesiączki były krótkie i skąpe (3 dni), a PolaRing nie wpływał na mój nastrój. Zawsze cierpiałam na obfite miesiączki, a tabletki antykoncepcyjne sprawiały, że byłam drażliwa. Zdarzało się, że mój mąż odczuwał obecność pierścienia podczas stosunku, ale oznaczało to, że nie był on prawidłowo założony. Po skorygowaniu położenia kontynuowaliśmy bez problemu. Choć ulotka informuje, że można wyjąć pierścień na 6 godzin, nigdy nie odważyłam się tego zrobić (na wszelki wypadek). Przestałam stosować PolaRing, gdy byłam gotowa na drugie dziecko; zaszłam w ciążę po 4 miesiącach i przeszłam zabieg podwiązania jajowodów. Polecam ten pierścień wszystkim moim koleżankom!