Opinie Pradaxa

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Pradaxa? Czy zauważyliście poprawę w zapobieganiu zakrzepom krwi, takim jak udary mózgu czy zatorowość płucna? Czy wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne, na przykład krwawienia, bóle brzucha czy nudności? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób rozważających terapię tym lekiem – każda historia ma znaczenie!

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Jestem nowym użytkownikiem Pradaxy i doświadczyłem tych samych problemów trawiennych: silnego refluksu żołądkowego i zgagi. Miałem również dwukrotnie krwawiące wrzody, więc jestem tym trochę zaniepokojony. Jednak skonsultowałem się z moim lekarzem, który powiedział mi, aby brać tabletkę po posiłkach. Spróbowałem tego, ale odkryłem również, że tabletki muszą być przyjmowane NATYCHMIAST po jedzeniu (nie przekąskach, ale pełnych posiłkach). Stosuję również ranitydynę z Pradaxą i zauważyłem, że to działa. Czuję się znacznie lepiej, prawie bez zgagi, tylko lekkie uczucie. Nie miałem testu INR, więc w tej chwili nie wiem, czy moje poziomy krzepnięcia są w porządku. Ale wkrótce to sprawdzę. Ogólnie czuję się lepiej stosując ten nowy lek, więc mam nadzieję, że tak pozostanie; jest trochę za wcześnie, aby wydać ostateczny osąd.