Biorę Rigevidon od kilku miesięcy i chciałam wrzucić swoją opinię, bo sama przed rozpoczęciem szukałam takich zwykłych, „życiowych” doświadczeń innych dziewczyn. Na zdjęciu jest moje aktualne, już otwarte opakowanie — trzymam je normalnie w domowej szufladzie z plastrami, termometrem i innymi rzeczami, więc wygląda trochę chaotycznie, ale właśnie tak u mnie leżą leki, żebym miała je zawsze pod ręką.
Nie miałam po Rigevidonie wielu mocnych skutków ubocznych, chociaż pierwszy miesiąc był trochę męczący. Najbardziej przeszkadzała mi dość obfita wydzielina i plamienia, przez co praktycznie codziennie musiałam nosić wkładkę albo cienką podpaskę, bo nie czułam się komfortowo bez zabezpieczenia. Na początku trochę mnie to stresowało, bo nie wiedziałam, czy tak powinno być i czy organizm się po prostu przyzwyczaja. Z czasem jednak sytuacja się uspokoiła.
Poza tym pojawiały się u mnie częste, ale raczej łagodne bóle głowy. Nie były to migreny ani nic bardzo silnego — bardziej takie krótkie, kilkuminutowe bóle, które same przechodziły. Trądzik niestety został mniej więcej taki sam jak wcześniej, więc u mnie Rigevidon ani jakoś szczególnie nie poprawił skóry, ani jej mocno nie pogorszył. Pod tym względem nie zauważyłam większej różnicy.
Ogólnie oceniam te tabletki całkiem dobrze, głównie dlatego, że pomogły mi z bolesnymi i nieregularnymi miesiączkami. Przed Rigevidonem cykle były u mnie bardzo nieprzewidywalne, a ból potrafił naprawdę rozwalić mi dzień. Teraz w czasie przerwy, kiedy pojawia się krwawienie z odstawienia, nadal mam lekkie skurcze, ale są nieporównywalnie słabsze niż wcześniej. Dla mnie to jest największy plus, bo w końcu nie muszę planować wszystkiego pod to, czy akurat dostanę okres i jak bardzo będzie bolało.
Wrzucam też zdjęcie opakowania, bo wiem, że na forach często łatwiej się odnieść do konkretnego leku, kiedy widać, o które tabletki chodzi. U mnie to klasyczne opakowanie 21 tabletek, już otwarte i praktycznie puste, więc akurat pomyślałam, że zrobię zdjęcie przy okazji porządkowania szuflady z lekami.