Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Rigevidon jako środka antykoncepcyjnego? Czy zauważyłyście poprawę w regularności cyklu menstruacyjnego oraz zmniejszenie dolegliwości związanych z miesiączką? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, takie jak bóle głowy, zmiany nastroju, przyrost masy ciała czy inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania tego leku lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.
Rigevidon był pierwszym środkiem antykoncepcyjnym, który mi przepisano w okresie nastoletnim (mam teraz 32 lata). Stosowałam go przez około 3 lata, po czym odstawiłam tabletki na około 10 lat. Kiedy ponownie zdecydowałam się na antykoncepcję hormonalną, przepisano mi inny preparat. Pomyślałam, że nie może być źle… największy błąd! Po 8 miesiącach cierpienia na tamtym leku, wróciłam do mojego sprawdzonego Rigevidonu. Co za ulga! Doświadczam bardzo niewielu, jeśli w ogóle, skutków ubocznych przy stosowaniu tego preparatu, a mój organizm szybko zaczął wracać do równowagi po problemach spowodowanych przez tamten lek (przyrost masy ciała, wzdęcia i poważne wahania nastroju). Dziękuję, Rigevidon!