Opinie Relanium

Jakie są Wasze doświadczenia z lekiem Relanium? Czy zauważyliście poprawę w leczeniu stanów lękowych, bezsenności lub skurczów mięśniowych? Czy wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne, takie jak senność, osłabienie mięśni czy problemy z koncentracją? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla innych osób stosujących ten lek – każda historia ma znaczenie!

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Od 2011 roku biorę Relanium po nagłej śmierci męża. Zawsze zmagałam się z silnym, uogólnionym lękiem, ale nigdy nie zostałam odpowiednio leczona. Przepisano mi jedynie Ketrel, który sprawił, że nie byłam w stanie normalnie funkcjonować. Strata męża jeszcze bardziej nasiliła mój stan lękowy, a do tego doszła bezsenność. Lekarz próbował różnych leków z grupy benzodiazepin, ale ich działanie było zbyt krótkie, by zapewnić mi odpowiednią ulgę. W końcu spróbowaliśmy diazepamu i okazał się skuteczny. Zaczęłam od dawki 20 mg dziennie, a z czasem udało mi się zejść do stabilnego poziomu 10 mg na dobę. Lek ten nie powoduje u mnie senności ani otępienia, lecz wystarczająco łagodzi objawy, abym mogła opiekować się dziećmi i radzić sobie w codziennym życiu. Tak, istnieje pewne uzależnienie, ale dla mnie to cena, którą warto zapłacić, aby nie musieć każdego dnia zmagać się z uciążliwymi objawami lęku. Polecam Relanium jako skuteczny lek przeciwlękowy, jednak warto pamiętać o ryzyku uzależnienia i możliwości nadużywania.