Opinie Sertagen

Przeszłam z Lexapro na Sertagen około rok temu i okazał się dla mnie naprawdę skuteczny. Jedyne minusy, jakie zauważyłam, to lekkie przybranie na wadze i obniżone libido, ale biorąc pod uwagę, że praktycznie wyeliminował u mnie depresję maniakalną i lęki, zdecydowanie było warto poświęcić te dwie rzeczy. Jedna ważna uwaga: przez pierwsze dwa tygodnie miałam umiarkowane do silnych nudności – u mnie było to naprawdę odczuwalne. Ale to mija, więc nie przerywajcie leczenia, nawet jeśli jest ciężko na początku. Nudności mogą też wrócić, jeśli zapomnisz przyjąć kilka dawek z rzędu – razem z nawrotem objawów.

Sertagen może też zmienić odczuwanie smaku. Ja kiedyś paliłam papierosy, ale mniej więcej po miesiącu ich smak zaczął mnie od razu odrzucać, robiło mi się niedobrze. W końcu nawet sam zapach dymu był nie do zniesienia – może to i dobrze. Jeśli Twoja depresja lub lęk powodowały, że nie przesypiałaś dobrze nocy – Sertagen może dać Ci najlepszy sen w życiu. Ale przez pierwszy miesiąc naprawdę warto zaplanować sobie co najmniej 8 godzin snu, bo inaczej rano będziesz się czuła jak wrak.