Sirdalud naprawdę mi pomógł. Miałam poważną operację biodra w zeszłym roku i bardzo ciężko było mi wrócić do formy. Po operacji stałam się bardzo słaba, straciłam znaczną część masy mięśniowej co osłabiło mój dolny odcinek pleców i mięśnie brzucha. Teraz żyję z przeszywającym bólem - kręgi L5 i S1 są całkowicie sprasowane, a pomiędzy nimi znajduje się mój nerw kulszowy. Odczuwam ekstremalny ból nerwów i nadwrażliwość w prawej nodze. Codzienne obowiązki są dla mnie ogromnym wyzwaniem, a moje dawniej ulubione ćwiczenia fizyczne wydają się teraz przytłaczające. Mój lekarz zamienił mi lek na Sirdalud. Na początku nie byłam zadowolona, ponieważ lek wywoływał u mnie skrajną senność i wręcz mnie usypiał. Teraz jednak przyzwyczaiłam się do efektów ubocznych i mogę szczerze powiedzieć, że to najlepszy środek rozluźniający mięśnie, jaki kiedykolwiek stosowałam. Zmniejsza ból pleców, rozluźnia napięcie mięśni i świetnie uzupełnia działanie oksykodonu. Nareszcie mogę ‘normalnie’ funkcjonować, ćwiczyć, podnosić ciężary i wykonywać swoje codzienne obowiązki jako gospodyni domowa i matka.