Opinie Symbactin

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Symbactin na infekcje intymne / waginozę bakteryjną? Czy zauważyłyście szybką poprawę objawów, takich jak upławy o nieprzyjemnym zapachu, świąd, pieczenie, podrażnienie okolic intymnych? Po ilu dniach od zastosowania globulek poczułyście realną ulgę i czy efekty były trwałe?

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Stosowałam 3 globulki Symbactin pod rząd, jedna na noc, dzień po dniu. Już po pierwszej nocy poczułam wyraźną ulgę – upławy się uspokoiły, zapach zaczął znikać, a ten cały dyskomfort w okolicach intymnych zdecydowanie się zmniejszył. Po zakończeniu trzeciej globulki waginoza bakteryjna praktycznie całkowicie ustąpiła.

Miałam wrażenie, że przerobiłam już chyba wszystkie możliwe leki na waginozę bakteryjną, a dopiero Symbactin okazał się dla mnie strzałem w dziesiątkę. Serio, dopiero przy tej kuracji poczułam, że to w końcu „to”.

Z własnego doświadczenia – warto od razu pogadać z lekarzem o profilaktyce grzybicy przy antybiotyku dopochwowym. Ja poprosiłam o tabletki na infekcję drożdżakową do stosowania przed i po kuracji Symbactinem i dzięki temu uniknęłam tego wkurzającego swędzenia i pieczenia, które często pojawia się po antybiotyku. Miałam tylko lekkie drapanie w gardle, takie minimalne, kompletnie nic strasznego ani niepokojącego.

Już drugiego dnia stosowania Symbactinu miałam wrażenie, jakbym miała „nowe” okolice intymne – wszystko było świeże, uspokojone, zero tego męczącego dyskomfortu, który ciągnął się wcześniej tygodniami. Ogromna ulga, serio. Jestem mega wdzięczna, że w końcu trafiłam na coś, co u mnie zadziałało tak dobrze.

Za każdym razem, kiedy wraca u mnie waginoza bakteryjna, sięgam po globulki Symbactin i naprawdę dobrze się u mnie sprawdzają. Czasami po włożeniu przez kilka minut delikatnie piecze albo szczypie, ale potem to uczucie mija, jak tylko globulka zaczyna się rozpuszczać w pochwie. Dla mnie to nie jest nic strasznego i nie oznacza od razu uczulenia na lek, tylko normalną reakcję na miejscowe leczenie.