Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Symtiveru w leczeniu zawrotów głowy i nudności? Czy zauważyliście poprawę w codziennym funkcjonowaniu, zmniejszenie uczucia chwiania się, problemów z równowagą czy uciążliwych nudności? Jakie korzyści odczuliście – czy lek rzeczywiście pozwolił na normalne wykonywanie codziennych obowiązków i poprawił komfort życia? Jak wyglądała u Was kwestia działań niepożądanych – czy pojawiła się senność, suchość w ustach, ból głowy, rozdrażnienie, problemy żołądkowe lub inne skutki uboczne? A może lek był dobrze tolerowany i nie powodował poważniejszych problemów?
Brałam Symtiver przez kilka tygodni z powodu bardzo uciążliwych zawrotów głowy, które nasilały się zwłaszcza rano i przy zmianie pozycji. Po kilku dniach stosowania zauważyłam, że objawy zaczęły się stopniowo zmniejszać – mogłam wstać z łóżka bez tego nieprzyjemnego uczucia wirowania i lęku, że się przewrócę. Ogólnie funkcjonowanie w ciągu dnia stało się o wiele łatwiejsze, nawet zwykłe zakupy czy spacer nie były już takim wyzwaniem.
Jeśli chodzi o skutki uboczne, to u mnie pojawiła się przede wszystkim senność i lekka suchość w ustach, zwłaszcza w pierwszym tygodniu. Z czasem trochę się to unormowało, ale nadal najlepiej brałam tabletki po posiłku i planowałam tak, żeby nie prowadzić samochodu, gdy byłam zbyt ospała. Na szczęście nie miałam problemów żołądkowych ani innych poważniejszych objawów.