Opinie Tardyferon Fol

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Tardyferon Fol przy niedoborach żelaza i kwasu foliowego lub w leczeniu anemii? Czy zauważyliście poprawę samopoczucia, wzrost energii, mniejsze zmęczenie, ustąpienie zawrotów głowy albo poprawę wyników morfologii krwi po rozpoczęciu suplementacji? Czy preparat był dobrze tolerowany przez żołądek i jelita, czy jednak pojawiły się dolegliwości takie jak nudności, zaparcia, biegunka, bóle brzucha lub uczucie ciężkości? Jak u Was sprawdziła się forma o przedłużonym uwalnianiu – czy faktycznie była łagodniejsza niż inne preparaty żelaza, które stosowaliście wcześniej? Wasze opinie i doświadczenia mogą być bardzo pomocne dla osób, które rozważają rozpoczęcie kuracji Tardyferon Fol, szczególnie w ciąży, przy obfitych miesiączkach lub przewlekłych niedoborach żelaza i kwasu foliowego.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Brałam Tardyferon Fol przez kilka miesięcy, bo wyszła mi anemia i bardzo niski poziom żelaza po dłuższym czasie zmęczenia. Objawy miałam typowe – ciągłe osłabienie, zawroty głowy przy wstawaniu, senność w ciągu dnia i zero energii nawet po przespanej nocy. Na początku byłam sceptyczna, bo wcześniej próbowałam innych preparatów z żelazem i zawsze kończyło się to bólem brzucha albo zaparciami.

Tutaj było zdecydowanie lepiej. Tabletki są łagodne dla żołądka, nie miałam nudności ani pieczenia, co było dla mnie dużym plusem. Jedyne co zauważyłam, to ciemniejszy stolec, ale wiedziałam, że to normalne przy żelazie, więc się tym nie stresowałam. Po około 3–4 tygodniach zaczęłam realnie czuć różnicę – mniej zmęczenia, łatwiej było mi wstać rano i wróciła koncentracja.