Jakie są Wasze doświadczenia z lekiem Tulip? Czy zauważyliście poprawę w obniżeniu poziomu cholesterolu LDL i trójglicerydów oraz zwiększeniu cholesterolu HDL? Czy wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne, takie jak bóle mięśni, nudności czy problemy żołądkowo-jelitowe? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla innych osób stosujących ten lek – każda historia ma znaczenie!
Kilka miesięcy temu rozpocząłem przyjmowanie leku Tulip i wkrótce potem pojawiły się problemy zdrowotne, których początkowo nie łączyłem z tym lekiem. Lista działań niepożądanych jest długa: zawroty głowy, utrata równowagi, bóle głowy, szumy uszne, uczucie ciśnienia w uszach (po wizycie u laryngologa okazało się, że problem nie dotyczy uszu). Odczuwam ciężkość i osłabienie nóg, co utrudnia dłuższe chodzenie. Mam problemy ze snem, zdarza mi się chodzić i mówić przez sen, a także doświadczam kilkusekundowych napadów drgawkowych. W tym tygodniu zaczęły boleć również inne stawy. Dobrą wiadomością jest to, że mój poziom cholesterolu znacznie się obniżył. Jednak wczoraj odstawiłem ten lek, ponieważ obniżenie cholesterolu nie jest warte tych wszystkich skutków ubocznych. Cieszę się, że lek działa u niektórych osób, ale po przeanalizowaniu informacji na jego temat zauważyłem, że wiele osób miało podobne negatywne reakcje.