Opinie Verrumal

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Verrumal? Czy zauważyliście skuteczność w leczeniu brodawek? Jakie działania niepożądane wystąpiły podczas terapii? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie leczenia lub borykających się z podobnymi problemami skórnymi.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Stosowałam Verrumal na brodawkę na stopie i szczerze mówiąc na początku miałam sporo wątpliwości, bo naczytałam się w internecie, że to „mocny” lek. U mnie brodawka była dość stara, twarda i wcześniej próbowałam już plastrów z apteki, mrożenia i różnych domowych sposobów – bez większego efektu. Pierwsze dni z Verrumalem były trochę nieprzyjemne, bo pojawiło się pieczenie i lekkie szczypanie po nałożeniu, ale dało się to wytrzymać. Po około tygodniu zauważyłam, że zmiana zaczęła się wyraźnie zmiękczać i robić taka biała, jakby się „rozpuszczała”.

Po mniej więcej dwóch tygodniach brodawka była już mniejsza i zaczęła się łuszczyć, co początkowo mnie przestraszyło, ale później doczytałam, że to normalne. Bardzo ważna była regularność, bo jak raz zapomniałam na dwa dni, to miałam wrażenie, że efekt trochę się cofnął. Całe leczenie trwało u mnie coś około pięciu tygodni, więc trzeba uzbroić się w cierpliwość i nie oczekiwać cudów po kilku dniach.

Pod koniec terapii zmiana praktycznie zniknęła, została tylko lekko różowa skóra, która po czasie się wyrównała. Najbardziej podobało mi się to, że nie było żadnego cięcia ani mrożenia u lekarza, tylko leczenie w domu. Trzeba uważać, żeby nie nakładać leku na zdrową skórę, bo wtedy faktycznie może podrażnić. Ogólnie Verrumal zadziałał u mnie skutecznie, choć nie jest to lek „łatwy” i wymaga systematyczności. Gdybym miała podobny problem drugi raz, to raczej znów bym po niego sięgnęła, bo w moim przypadku był skuteczniejszy niż wszystko, co próbowałam wcześniej.