Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Vibin? Czy zauważyliście poprawę w zakresie kontroli cyklu menstruacyjnego, redukcji objawów trądziku lub innych korzyści? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, takie jak zmiany nastroju, przyrost masy ciała czy inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania tego środka antykoncepcyjnego lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.
Stosuję Vibin od dwóch lat i jestem zadowolona. Największą zaletą jest regularność cyklu, co ułatwia planowanie. Jednak zauważyłam niewielki przyrost wagi, co jest minusem.
Przed rozpoczęciem stosowania Vibin moje cykle menstruacyjne były nieregularne, co utrudniało codzienne funkcjonowanie. Dzięki Vibin cykl stał się przewidywalny, co ułatwia planowanie aktywności. Niestety, zauważyłam niewielki przyrost wagi, co może być związane z retencją wody lub zmianami metabolicznymi. Mimo to, korzyści płynące z regularności cyklu przeważają nad tym efektem ubocznym.
Dzięki lekowi Vibin odzyskałam życie! Miałam bardzo ciężkie PMS, jeśli to nie było już PMDD. Moje wahania nastroju zaczynające się ok 10 dni przed miesiączka wprowadzały spustoszenie w mojej głowie, w związku i w pracy. Stawałam się „innym” człowiekiem. Po zbadaniu hormonów ginekolog endokrynolog przepisał mi Vibin. Po miesiącu stosowania szok, zero zaburzeń emocjonalnych, zero bólu (wcześniej za każdym razem pierwszy dzień miesiączki byłam na silnych lekach przeciwbólowych na receptę), ze skutków ubocznych zauważyłam lekko powiększone piersi i sporadyczne bóle głowy. Dla mnie i tak przewaga plusów. Dziewczyny badajcie hormony!