Opinie Vitreolent

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem kropli do oczu Vitreolent w leczeniu zmętnień ciała szklistego? Czy zauważyliście poprawę w postaci zmniejszenia uciążliwości mętów, ich przezroczystości lub zmian w ostrości widzenia? Interesują mnie też wszelkie działania niepożądane – np. pieczenie po zakropleniu, uczucie „piasku” pod powiekami czy inne reakcje, które mogły się pojawić podczas dłuższego stosowania. Wasze opinie mogą bardzo pomóc osobom, które dopiero zaczynają leczenie lub zastanawiają się nad rozpoczęciem terapii Vitreolentem.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Brałam Vitreolent przez miesiąc, potem zrobiłam sobie kilkumiesięczną przerwę i wróciłam do niego na kolejne dwa miesiące. Efekty dokładnie pokrywają się z tym, co wcześniej mówiła mi okulistka – męty w oku nie zniknęły całkowicie, ale zmieniły swoją strukturę. Stały się jakby bardziej „rozmyte” czy „rozwodnione” – z jednej strony wydają się nieco większe, ale jednocześnie mniej dokuczliwe, bo są coraz bardziej przezroczyste i mniej rzucają się w oczy.

Poza samymi kroplami stosuję też suplementy – biorę tabletki z wyciągiem z borówki czernicy i luteiną. To również była sugestia mojej okulistki, żeby wspomóc oczy od środka. Nie wiem, co dokładnie daje większy efekt – czy krople, czy te suplementy – ale razem wydają się działać na tyle dobrze, że męty przestały mi przeszkadzać tak bardzo jak wcześniej.