Opinie Wellbutrin XR

Brałam Wellbutrin XR przez 6 miesięcy – przez pierwsze 3 miesiące w dawce 150 mg, a przez kolejne 3 miesiące w dawce 300 mg. Zaczęłam go przyjmować z powodu lęku i depresji. Początek był trochę trudny, musiałam się przyzwyczaić, ale nie było żadnych strasznych skutków ubocznych – po prostu organizm potrzebował chwili adaptacji.

W ciągu tych 6 miesięcy moja waga spadła ze 68 kg do 58 kg. Częściowo to efekt tego, że lek zmniejszał apetyt, a częściowo dlatego, że wreszcie miałam energię, żeby coś robić – wychodzić z domu, ruszać się, ćwiczyć.

Na początku, przy dawce 150 mg, miałam jeszcze sporo napadów lęku – ale gdy tylko przeszłam na 300 mg, zaczęłam czuć się jak normalna osoba. Nadal zdarzały mi się ataki paniki, ale to było już raczej związane z toksyczną relacją, w której wtedy byłam, a nie z samym lekiem.

Uwielbiałam ten lek. Naprawdę czułam, że mi pomaga – pozwalał mi funkcjonować, mieć motywację, poczuć, że wracam do życia. Przestałam go brać tylko dlatego, że jestem teraz w ciąży i nie chciałam się dodatkowo martwić, czy to bezpieczne dla dziecka. Ale jak tylko urodzę, planuję wrócić do leczenia Wellbutrinem.