Opinie Wellbutrin XR

Brałam chyba setki różnych antydepresantów odkąd skończyłam 14 lat (mam teraz 37) – i muszę powiedzieć, że Wellbutrin to zdecydowanie najlepszy lek, jaki kiedykolwiek stosowałam. Daje mi motywację, pomaga mi wstać rano z łóżka. Zanim zaczęłam terapię Wellbutrinem, każde poranne przebudzenie było koszmarem – byłam ospała, rozbita, nie mogłam się ruszyć. A teraz? Wstaję wcześnie, z energią i chęcią do działania. To ten lek sprawił, że znowu czuję życie.

Zanim zaczęłam brać Wellbutrin, potrafiłam spędzać całe dni w łóżku, bez krzty energii, z poczuciem beznadziei, jakby już nic dobrego mnie nie czekało. Ten stan trwał latami – ale Wellbutrin to wszystko przerwał.

Teraz prawie w ogóle nie mam depresji. Mam mnóstwo energii, zapału do działania, a co najważniejsze – myśli samobójcze całkowicie zniknęły. To dla mnie szokujące, bo wcześniej – nawet jeśli jakiś lek działał – to musiałam czekać tygodniami na jakikolwiek efekt. A Wellbutrin zaczął działać u mnie już po 4 dniach. Po 23 latach walki z depresją, czuję, że w końcu znalazłam swój „cudowny lek”. Nie sądziłam, że to jeszcze możliwe, ale tak właśnie się czuję – jakby ktoś wreszcie znalazł przełącznik, który uruchamia moje życie na nowo.