Opinie Zolaxa Rapid

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Zolaxa Rapid (olanzapiny) w leczeniu schizofrenii, epizodów manii lub w terapii choroby afektywnej dwubiegunowej? Czy zauważyliście poprawę w zakresie uspokojenia myśli, zmniejszenia urojeń, omamów, nadmiernego pobudzenia albo stabilizacji nastroju? Jak szybko pojawiły się pierwsze efekty i czy były one odczuwalne wyraźnie, czy raczej stopniowo? Jak wyglądały u Was skutki uboczne podczas terapii? Czy występowała senność, przyrost masy ciała, zwiększony apetyt, suchość w ustach, zaparcia, zawroty głowy, spowolnienie psychoruchowe albo problemy z poziomem cukru czy lipidów? Czy ktoś z Was miał trudności z koncentracją lub uczucie „zamglenia”? A może wręcz przeciwnie – lek pomógł wyciszyć lęk i poprawić sen bez większych działań niepożądanych? Wasze doświadczenia mogą być bardzo pomocne dla osób, które dopiero rozpoczynają leczenie Zolaxa Rapid i zastanawiają się, czego mogą się spodziewać w pierwszych tygodniach terapii oraz w dłuższej perspektywie.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Stosuję Zolaxa Rapid od 2010 roku. Mam poczucie, że ten lek w pewnym sensie uratował mi życie. Dzięki niemu jestem w stanie normalnie pracować, funkcjonować i prowadzić stabilne życie. Czuję się względnie szczęśliwy, mam większy spokój wewnętrzny i poczucie kontroli nad sobą. Oczywiście to nie jest cudowna tabletka na wszystko, ale w moim przypadku naprawdę zrobiła ogromną różnicę.

Wierzę, że Zolaxa Rapid może bardzo dobrze działać u niektórych osób, jeśli jest odpowiednio dobrana. Każdy reaguje inaczej, ale warto dać sobie szansę. Trzymam za Was kciuki. Jest nadzieja.

Stosuję Zolaxa Rapid dopiero od czterech dni, ale już widzę różnicę, szczególnie jeśli chodzi o bezsenność przy chorobie afektywnej dwubiegunowej. Może nie śpię bardzo długo, ale jakość snu zdecydowanie się poprawiła. Budzę się bardziej wypoczęty, nawet jeśli przespałem tylko kilka godzin. To dla mnie ogromna zmiana, bo wcześniej noce były koszmarem.

Jedyny wyraźny efekt uboczny to zdecydowanie większy apetyt