Po jakim czasie działa Artigo?

Artigo zaczyna działać po około 30–60 minutach, ale pełen efekt w leczeniu zawrotów głowy pojawia się zazwyczaj po kilku dniach regularnego stosowania.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/artigo/po-jakim-czasie-dziala-lek-artigo/

Po jakim czasie zaczyna działać Artigo? Biorę od wczoraj i dalej mam mocne zawroty. Czy to normalne? Kiedy u was zaczęło działać?

U mnie zaczęło działać dopiero po kilku dniach. Po pierwszej tabletce czułam tylko senność, zawroty były nadal. Pierwszą poprawę miałam po ok. 4 dniach, a po tygodniu już było dużo lepiej. Trzeba brać regularnie i dać czas, bo to nie działa jak tabletka przeciwbólowa. Uważaj też – na początku mocno usypia, więc lepiej nie prowadzić auta.

U mnie pierwsze efekty były po ok. godzinie – zmniejszyły się nudności, ale zawroty głowy odpuściły dopiero po kilku dniach. Lek działa stopniowo, trzeba go brać systematycznie. Nie przerywaj po 1–2 tabletkach, bo wtedy nie zdąży zadziałać na układ równowagi. Jeśli po tygodniu nie będzie poprawy – wtedy warto wrócić do lekarza.