Po jakim czasie działa Nebilenin?

Efekty działania Nebilenin mogą zacząć być zauważalne już po pierwszej dawce, ale pełne działanie leku może wymagać do 2 tygodni regularnego stosowania. Nebilenin, jako beta-bloker, wpływa na układ sercowo-naczyniowy, obniżając ciśnienie krwi i zmniejszając obciążenie serca, co przyczynia się do jego terapeutycznego działania.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/nebilenin/po-jakim-czasie-dziala-nebilenin/

Bo niby biorę regularnie, ale nie widzę jeszcze jakiejś mega różnicy i już się trochę stresuję, czy to w ogóle działa :sweat_smile: Mierzę ciśnienie codziennie i raz jest lepiej, raz gorzej. Czy to normalne na początku? I czy ktoś z Was miał tak, że dopiero po jakimś czasie zauważył efekt?

Na początku przez pierwszy tydzień to w ogóle miałam wrażenie, że ciśnienie żyje swoim życiem. Dopiero gdzieś po 2 tygodniach zaczęło się stabilizować i teraz jest naprawdę ok.

Z tego co wiem, te leki na serce i ciśnienie tak mają, że nie działają „od strzała” jak np. tabletka przeciwbólowa. Organizm musi się przyzwyczaić. Ja bym dała mu jeszcze trochę czasu, bo u mnie dopiero po czasie było widać efekt.

Zaczęłam brać Nebilenin, bo ciśnienie mi skakało jak szalone, raz 150, raz 130, raz znowu w kosmos. No i myślałam, że jak zacznę brać tabletki, to od razu wszystko się unormuje, a tu zonk…

Pierwsze dni to w ogóle dramat, bo ja się jeszcze bardziej nakręcałam. Mierzyłam ciśnienie chyba co godzinę, serio :joy: I za każdym razem inne wyniki. Raz trochę spadło, raz znowu wyżej i już myślałam, że lek nie działa albo coś jest nie tak.