Po jakim czasie zaczyna działać Aglan?

Czas, w którym Aglan zaczyna działać, zależy od kilku czynników, takich jak dawka, forma podania (tabletki, krople, zastrzyki itd.), a także od indywidualnych właściwości organizmu, takich jak masa ciała, wiek i ogólny stan zdrowia.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/aglan/po-jakim-czasie-zaczyna-dzialac-aglan/

Wzięłam pierwszy raz wczoraj na ból kolana (zwyrodnienie, 40 lat na karku :sweat_smile:) i niby coś tam puściło, ale nie wiem czy to już działanie leku czy ja sobie wkręcam. Jak było u Was? Od razu czy trzeba poczekać kilka dni?

U mnie to wyglądało tak, że pierwszą tabletkę wzięłam wieczorem, bo już nie dawałam rady z bólem biodra. Po jakiejś godzinie–dwóch poczułam, że ból jakby się stępił, nie zniknął całkiem, ale przestał być taki „wiercący”. Natomiast prawdziwą różnicę zobaczyłam dopiero po kilku dniach brania codziennie – zeszła sztywność rano, łatwiej było mi wstać z łóżka i nie kuśtykałam jak babcia.

Z tego co czytałam i co mi tłumaczyła znajoma pielęgniarka, Aglan działa przeciwbólowo w miarę szybko, ale przeciwzapalnie potrzebuje paru dni. To nie jest cud-tabletka, że po 20 minutach człowiek jak nowy. U mnie pełen efekt był po 3–4 dniach regularnego brania. Więc jak wzięłaś raz i czekasz na fajerwerki, to możesz się rozczarować. Daj mu chwilę, ale obserwuj organizm.